Jogi támogatás

  A Kártérítésed.hu jogi támogatás szolgáltatást azért hoztuk létre, hogy megfelelő jogi támogatást nyújtsunk azon ügyfeleink számára, akik a károkozó biztosítójával vitában állnak, és/vagy nem tudtak megegyezni a kártérítés összegében.

   

  Fontos, hogy amennyiben a károkozó biztosítója engedélyezte a javítást (azaz elismerte a jogalapot), vagy a javítás költségét már meg is fizette, abban az esetben Ön is jogosult lehet az értékcsökkenés kártérítésre a hatályos jogszabályok alapján (lásd GYIK). 

   

   

  Tapasztalataink és ügyfeleink visszajelzései alapján a biztosítók a legtöbb esetben hatósági stílusban fogalmaznak, és gyakran elutasítják az értékcsökkenésre vonatkozó igényeket. Az elutasítások indoklásai az esetek túlnyomó többségében jogilag nem megalapozottak, illetve téves jogértelmezésre vezethető vissza.

  Célunk, hogy amennyiben szükséges, ügyfeleink számára magas színvonalú ügyvédi támogatást nyújtsunk Jogi partnerünk által a teljes kártérítési ügylet folyamán.

   

  Jogi partnerünk

  dr. Dányi-Ötvös Eszter ügyvéd

  Biztosító társaságnál szereztem jogi gyakorlatot a kárügyek intézésében. Mindenekelőtt a károsultakkal való megegyezés előremozdítására törekedtem. E körben számos jogi állásfoglalást adtam mind gépjármű, mind személyi sérüléses kárügyben. Nem ismeretlen számomra az aktív peres képviselet ellátása sem. 2011-ben biztosítási szakjogászi képzést szereztem, mely az addigi gyakorlati tudást magas szintű elméleti tudással egészített ki.

  2020. januárban nyitottam az ügyvédi irodámat, ahol elsődlegesen klasszikus polgári jogi, illetve társasági, cégjogi ügyekben nyújtok segítséget a hozzám forduló ügyfeleknek.

  Szolgáltatáscsomagok

  1) Gépjármű károk érvényesítése a biztosítóval szemben peren kívüli eljárásban

  A csomag tartalma: 

  • konzultáció telefonon vagy online, 
  • iratok átnézése,
  • ügyvédi felszólítás küldése a biztosítónak (1. levél),
  • a biztosító válaszától függően esetleges további iratok megküldése a biztosítónak (2. levél)

   bruttó 63.500.- Ft.

  2) Képviselet a Pénzügyi Békéltető Testület előtt biztosítási ügyekben

  Részletek

  A Pénzügyi Békéltető Testület a Magyar Nemzeti Bank által működtetett Testület, amely a fogyasztónak minősülő magánszemély és a biztosító jogvitájában jár el.
  A Pénzügyi Békéltető Testület eljárása illetékmentes.
  A Pénzügyi Békéltető Testület megkísérel egyezséget létrehozni a felek között. Ha nem jön létre egyezség, és az érvényesíteni kívánt igény nem haladja meg az 1.000.000.- Ft-ot, a Pénzügyi Békéltető Testület kötelező érvényű döntést hoz. Ha a követelt összeg meghaladja az 1.000.000 Ft-ot, és a biztosító nem tett alávetési nyilatkozatot, a Testület ajánlást tesz. Az eljárásban bizonyítás lefolytatására nincs lehetőség, a Testület a rendelkezésre álló iratok alapján határoz. Ha bizonyítást kellene lefolytani, a Testület az eljárást megszünteti.

  A csomag tartalma:

  • Pénzügyi Békéltető Testület eljárását kezdeményező kérelem elkészítése és benyújtása
  • a biztosító válasziratára nyilatkozat elkészítése
  • képviselet a Pénzügyi Békéltető Testület előtt személyes meghallgatáson

   bruttó 76.200.- Ft

  3) Egyedi díjmegállapodás alapján igénybe vehető ügyvédi szolgáltatások

  Részletek

  Teljes pernyerés esetén minden költség megtérülhet, részleges pernyerés esetén pedig a bíróság a pernyerés - pervesztés arányában dönt a költségek viseléséről. A peres eljárás legnagyobb kockázata az, hogy a pervesztes fél az ellenfél perköltségét köteles megtéríteni, és a saját felmerült költségeit nem igényelheti.

  Ha a kötelezett a fizetési meghagyásra nem nyilatkozik, a fizetési meghagyás a kézhezvételt követő tizenhatodik napon jogerőssé válik, és az abban foglaltak végrehajthatók. Ha kötelezett a fizetési meghagyással szemben ellentmondással él, az ügy a bíróságon, peres eljárásként folyik tovább. A tapasztalatok szerint a biztosítók a fizetési meghagyással szemben ellentmondással élnek, tehát az ügyek a bíróságon folytatódnak.

  A csomag tartalma:

  Amennyiben az igény érvényesítése peren kívül, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület előtt nem vezet eredményre, és a követelés összege a 3.000.000 Ft-ot nem haladja meg, az igény fizetési meghagyásos eljárásban érvényesíthető. A fizetési meghagyásos eljárás közjegyzői hatáskörbe tartozó eljárás. 


  Minden peres eljárás munkaigénye különböző, így arra fix összegű ügyvédi munkadíjat nem lehet előre meghatározni. A várható költség az ügy jellegétől függően 200.000 Ft és 800.000 Ft között várható. Az ügyvédi munkadíjra csak az ügy ismeretében lehet ajánlatot adni.


   Az eljárás díjköteles, a díj a tőkeösszeg 3%-a, de minimum bruttó 8.000.- Ft.

  Hogyan működik:

   

  Kérjük, hogy töltse ki adatlapunkat és válassza ki, hogy melyik csomaggal szeretné elkezdeni a folyamatot. Valamint, amennyiben rendelkezik már a Kártérítésed.hu által kiállított hitelesített szakvéleménnyel, illetve a biztosító válaszával,  akkor, kérjük töltse fel azokat is az. 

  Miután az adatait és a szükséges dokumentumokat feltöltötte, kérjük nyomja meg a küldés gombot. Az Ön által feltöltött adatokat automatikusan elküldjük a jogi szolgáltatást végző partnerünk részére.

  Az üzenet elküldését követően a jogi szolgáltatást végző partnerünk 1-2 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Az üzenet elküldéséről minden esetben visszaigazoló e-mailt küldünk. 

  Kérjük az ügyintézés indításhoz töltse ki az alábbi űrlapot:

  Kitöltés kötelező
  Kötelező mező!
  Helytelen érték
  Helytelen adat
  Helytelen érték
  Helytelen érték
  Helytelen érték
  Helytelen érék
  Helytelen érték
  Helytelen érték
  Helytelen érték
  Kötelező mező
  Invalid Input
  Helytelen érték
  Kötelező mező
  Adatvédelmi szabályzat elfogadása kötelező!
  Helytelen érték

  A Kártérítésed.hu küldetése, hogy minden károsult számára hatékony segítséget nyújtson az elérhető legnagyobb értékcsökkenési kártérítési összeg érvényesítésében.

  kártérítésed.hu Kft.

  Adószám:  28743554-2-43

  Cégjegyzékszám: 01-09-371991

  / karteritesed.hu